Luottoluokitukset Standard & Poors'ilta

OmaSp:lla on tällä hetkellä liikkeeseenlaskijana luottoluokitus kansainväliseltä luottoluokittajalta. Myös pankin kiinnitysluottopankkitoimintaan liittyvällä katetulla joukkolainaohjelmalla on luottoluokitus ja ohjelman alla tapahtuvat yksittäiset liikkeeseenlaskut tai OmaSp:n mahdollisesti toteuttamat muut joukkolainojen liikkeeseenlaskut voivat saada luottoluokituksen.

 

  • Syyskuussa 2020 luottoluokitusyhteisö Standard & Poors vahvisti pitkäaikaiselle varainhankinnalle luottoluokituksen BBB+ sekä lyhytaikaiselle varainhankinnalle luottoluokituksen A-2. Standard & Poor’s muutti toukokuussa 2020 Oma Säästöpankin pitkäaikaisen luottoluokituksen näkymän vakaasta negatiiviseksi Suomen pankkijärjestelmän tilaa kuvaavan BICRA-luokan (Banking Industry Country Risk Assessment) muutoksen myötä. Tammikuussa 2021 Standard & Poor’s muutti BICRA-luokan ja samalla Oma Säästöpankin luottoluokituksen näkymän takaisin vakaaksi.
  • OmaSp:n katetun joukkolainaohjelman ja sen alla liikkeeseen lasketun katetun joukkolainan luottoluokitus on AAA. Luottoluokitus on myönnetty syyskuussa 2020.