OmaSp on kannattavan kasvun uralla

OmaSp on kotimainen vähittäispankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme vaurastumaan opettamalla taloustaitoja ja menestymisen malleja. Olemme sloganimme mukaisesti lähellä ja läsnä asiakkaan valitsemalla tavalla.

Olemme kyenneet onnistuneesti vastaamaan muuttuneen toimintaympäristön asettamiin vaatimuksiin. Olemme muuttaneet palveluaikojamme vastaamaan asiakkaiden odotuksia ja lähes kaikki konttorimme palvelevat myös iltaisin. Tapaamisia järjestetään enenevissä määrin asiakkaiden toiveiden mukaisesti myös asiakkaan luona, asiakkaan haluamana ajankohtana. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä pankin toiminnan maantieteelliseen laajentumiseen. Vuonna 2017 Lahdessa ja Jyväskylässä avatut uudet konttorit ovat lähteneet onnistuneesti matkaan. Parhaillaan vahvistamme läsnäoloamme pääkaupunkiseudulla ja Oulussa ja laajennamme toimintaamme Turussa. Olemme kehittäneet digitaalisia palvelukanaviamme, joissa ihminen kohtaa ihmisen ja asiakas voi saada henkilökohtaista palvelua myös niissä omalta palveluneuvojalta. Meille on tärkeää, että asiakkaiden palvelukokemus myös digitaalisissa kanavissamme on yhtä hyvää kuin konttorikäynnillä. 

Yrittäjähenkinen ja motivoitunut henkilöstö

Vuonna 2017 toteutimme henkilöstöannin. Merkittävä osa henkilöstöämme on pankin omistajina. Tämä lisää henkilöstön sitoutumista ja motivaatiota työhön. Tyytyväiset asiakkaat ovat seurausta henkilöstömme hyvästä työstä. Henkilöstön työssä viihtyminen ja hyvinvointi heijastuvat positiivisesti asiakkaisiin. Nämä yhdessä luovat perustan pankkimme kehitykselle ja menestykselle myös tulevaisuudessa. Henkilökunnan osaaminen on keskeinen kilpailutekijämme ja panostamme siihen jatkuvasti.

Listautumisannin tavoitteena jatkaa kasvustrategiaa

Suunnitellun listautumisannin ja listautumisen tavoitteena on parantaa kykyämme jatkaa kasvustrategiamme toteuttamista menestyksekkäästi, sekä parantaa taloudellista ja strategista joustavuuttamme. Listautumisanti mahdollistaisi omistajapohjamme laajentamisen ja sitä kautta osakkeiden likviditeetin lisääntymisen, sekä tarjoaisi uusille osakkeenomistajille mahdollisuuden ottaa osaa kehitykseemme. Annista saatavat varat on tarkoitus käyttää pääomarakenteen vahvistamiseen, mikä luo paremmat edellytykset edistää strategian mukaista kasvua jatkossa.

Vakavarainen pankki

Tavoitteenamme on maksaa tasaista ja kasvavaa osinkoa. Maksettavien osinkojen ja pääomapalautuksien määrä ja maksuajankohta riippuvat tulevista tuloksista, taloudellisesta asemasta, rahavirroista, investointitarpeista, vakavaraisuudesta ja muista tekijöistä. Meillä on jo vahvat näytöt jatkuvasta ja kannattavasta kasvusta. Vakavarainen pankkimme on ollut viime vuodet Suomen kannattavimpia ja tehokkaimpia pankkeja, jota haluamme vaalia myös tulevaisuudessa keskittymällä hyvään asiakaskokemukseen ja tehokkaaseen toimintaan. Tavoittelemme 10–15 prosentin vuotuista liiketoiminnan kokonaistuottojen kasvuvauhtia nykyisissä vallitsevissa markkinaolosuhteissa. Lupaamme tarjota asiakkaillemme parhaan asiakaskokemuksen digitaalisten palvelukanaviemme ja henkilökohtaisen asiakaspalvelun avulla. Olen iloinen, että Helsingin pörssiin voidaan saada uusi ja raikas finanssialan pörssiyhtiö.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan OmaSp:n yleisöantiin – sijoita omaan pankkiin!

Pasi Sydänlammi
Toimitusjohtaja