Historian paras tulos vuonna 2019

 

Myönsimme asuntolainoja 7,5 kertaisella vauhdilla markkinaan verrattuna

Vuosi oli menestys ja teimme pankin historian parhaan tuloksen. Onnistuimme kasvattamaan liiketoiminnan tuottoja 21,9 % ja taseemme kasvoi tilikauden aikana yli 17 %, päätyen lähes 3,5 miljardiin euroon. Samlinkin osakkeiden myynti kasvatti tuottoja 5,3 milj. eurolla. Kustannusrakenteeseen vaikuttivat muun muassa investoinnit uusiin konttoreihin ja yt-neuvotteluiden kertaluontoiset kulut. Tammi-joulukuun tuloksemme ennen veroja oli 32,7 milj. euroa, kasvua 30,9 %. Vertailukelpoinen tuloksemme kasvoi 7,0 % ja oli 28 milj. euroa.

Katse kilpailukyvyn parantamisessa

Olemme vahvistaneet asemaamme keskeisissä kasvukeskuksissa Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa ja Turussa. Seinäjoella pääsimme muuttamaan uuteen OmaSp pankkitaloon. Joulukuussa päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksena kuusi pienempää konttoria päädyttiin yhdistämään läheisiin täyden palvelun konttoreihin. Lisäksi Kihniön konttorin toiminta siirrettiin Parkanon täyden palvelun konttoriin alkuvuodesta. Pohdimme jatkuvasti liiketoiminnan kasvun ajureita ja siinä yhtenä keskeisenä näkökulmana on jatkuva asiakaskokemuksen parantaminen. Digitaalisten palveluiden kehittäminen jatkui määrätietoisesti. Kehitimme asiakkailta saadun palautteen perusteella keväällä uuden version mobiilipankista. Loppuvuoden aikana uusia lanseerauksia tehtiin erityisesti mobiilimaksamisen palveluihin. Seuraavan sukupolven peruspankkijärjestelmän kehittämishanke on ollut käynnissä nyt vajaan vuoden. Asiakkaille Temenos-teknologiaan pohjautuva pankkijärjestelmä tarkoittaa tulevaisuudessa uusia tuotteita ja palveluita aiempaa nopeammin ja edelleen parempaa palvelukokemusta monipuolisissa palvelukanavissamme.

Erinomaisista lähtökohdista uudelle vuosikymmenelle

On mielenkiintoista seurata finanssialan muuttuvaa toimintaympäristöä, joka tarjoaa pankillemme monia mahdollisuuksia. Näkemyksemme on, että korkotaso pysyy poikkeuksellisen alhaisena lähivuodet. Olemme valmistautuneet hyvin tulevaan ja liiketoimintamallimme on rakennettu siten, että pystymme menestymään korkotasosta riippumatta. Odotamme alalla tapahtuvan rakennejärjestelyitä ja olemme mielellämme mukana niissä keskusteluissa. Muuttuvasta toimintaympäristöstä huolimatta OmaSp:n taloudellinen asema ja lähtökohdat vuoteen 2020 ovat erinomaiset. Voimme luottaa siihen, että OmaSp pärjää tehokkaana ja suoraviivaisena toimijana kaikissa olosuhteissa, vaikka seuraammekin hiukan huolestuneena Suomen kansantalouden kehitystä. Strategiamme ytimessä ovat tyytyväiset asiakkaat ja osaava henkilöstö. Onnistumisten myötä olemme vakiinnuttaneet aseman Pohjoismaiden nopeimmin kasvavana pankkina ja odotamme kannattavan kasvun jatkuvan myös tulevaisuudessa. Tuloksekas työ on heijastunut positiivisella tavalla myös OmaSp:n markkina-arvoon. Vaalimme hyvää asiakaskokemusta, joka meillä tarkoittaa parasta pankkipalvelua. Sydämelliset kiitokset asiakkaille, henkilöstölle, omistajille sekä yhteistyökumppaneille vuodesta 2019! 

Pasi Sydänlammi
Toimitusjohtaja