Oma Säästöpankki Oyj toteuttaa uuden peruspankkijärjestelmän Temenos-teknologialla Cognizantin kanssa ja myy samalla Oy Samlink Ab:n omistuksensa heille

Pörssitiedote
23.1.2019

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ, PÖRSSITIEDOTE 23.1.2019 KLO 9.45

Oma Säästöpankki Oyj toteuttaa uuden peruspankkijärjestelmän Temenos-teknologialla Cognizantin kanssa ja myy samalla Oy Samlink Ab:n omistuksensa heille

Oma Säästöpankki Oyj (OmaSp) on tänään valinnut Cognizantin strategiseksi it-kumppanikseen. OmaSp myy Cognizant Technology Solutions Finland Oy:lle 15,45 prosentin omistusosuutensa nykyisestä it-palveluiden tarjoajastaan Oy Samlink Ab:stä yhdessä Säästöpankkiryhmän, Aktia Pankki Oyj:n, Handelsbankenin, Posti Group Oyj:n, POP Pankki -ryhmän ja muiden vähemmistöosakkaiden kanssa. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä sääntelyviranomaisten hyväksyntää. OmaSp on samalla allekirjoittanut sopimuksen Oy Samlink Ab:n kanssa Temenos T24 ja Temenos Payment Hub -ohjelmistoihin perustuvan uuden peruspankkijärjestelmän kehittämisestä sekä kymmenen vuoden palvelusopimuksen peruspankkipalvelujen tuottamisesta ja ylläpidosta. Peruspankkijärjestelmän toimitushinta OmaSp:lle on noin 20 miljoonaa euroa.

Kaupasta syntyy noin 4,3 miljoonan euron myyntivoitto, joka vaikuttaa OmaSp:n tilikauden 2019 tulokseen.

OmaSp:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi kommentoi:

”Olen tyytyväinen, että pitkäaikainen suunnittelu- ja neuvotteluvaihe on saatu päätökseen. Lähdemme luottavaisin mielin kehittämään uutta peruspankkijärjestelmää, joka tehostaa toimintaamme ja prosesseja sekä parantaa kilpailukykyämme ja kustannustehokkuuttamme. Valittu Temenos-teknologiaan pohjautuva peruspankkijärjestelmä on meille paras ratkaisu, koska se on jo Suomessa pankkijärjestelmänä käytössä. Samlinkilla on syvällinen osaaminen suomalaisesta pankkialasta ja meistä pankkina. Cognizant uutena omistajana tuo tarvittavan lisän huippuosaamista pankkijärjestelmän ja -teknologian kehittämiseen. Asiakkaille tämä tarkoittaa tulevaisuudessa uusia tuotteita ja palveluita aiempaa nopeammin ja edelleen parempaa palvelukokemusta konttoreissa, mobiili- ja verkkopankissa.”

 

Oma Säästöpankki Oyj

Lisätietoja:
Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh +358 45 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi

Median haastattelu- ja lisätietopyynnöt:
Minna Sillanpää, viestintäjohtaja, puh. +358 50 66592, minna.sillanpaa@omasp.fi

JAKELU:

Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.omasp.fi

OmaSp lyhyesti

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 40 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta noin 135 000 henkilö- ja yritysasiakasta yli 270 asiantuntijan voimin. OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.

OmaSp:n keskeisenä tavoitteena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja olla lähellä ja läsnä, sekä digitaalisissa että perinteisissä kanavissa. OmaSp pyrkii ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen henkilökohtaisen palvelun ja helpon saavutettavuuden kautta. Myös toiminnan ja palvelujen kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti. OmaSp:n henkilöstö on sitoutunutta, ja sen urakehitystä pyritään tukemaan monipuolisten tehtävien ja jatkuvan kehittymisen avulla. Merkittävä osa henkilöstöstä omistaa myös OmaSp:n osakkeita.