Oma Säästöpankki Oyj:n hallinto- ja ohjausjärjestelmän selvitys sekä palkka- ja palkkioselvitys 2018 julkaistu

Pörssitiedote
29.3.2019 09:45

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ, PÖRSSITIEDOTE 29.3.2019 KLO 9.45, MUUT PÖRSSIN SÄÄNTÖJEN NOJALLA JULKISTETTAVAT

Oma Säästöpankki Oyj:n hallinto- ja ohjausjärjestelmän selvitys sekä palkka- ja palkkioselvitys 2018 julkaistu

OmaSp:n hallinto- ja ohjausjärjestelmän selvitys sekä palkka- ja palkkioselvitys vuodelta 2018 on julkaistu tänään suomeksi ja englanniksi.
OmaSp:n hallinto- ja ohjausjärjestelmän selvitys 2018 on julkaistu osoitteessa www.omasp.fi > sijoittajat > johto ja hallinnointi.
OmaSp:n palkka- ja palkkioselvitys 2018 on julkaistu osoitteessa www.omasp.fi > sijoittajat > palkkiot ja palkitseminen.

Hallinto- ja ohjausjärjestelmä 2018 sekä Palkka- ja palkkioselvitys 2018 ovat PDF-tiedostoina tämän tiedotteen liitteenä.

Hallinto- ja ohjausjärjestelmä 2018
Palkka- ja palkkioselvitys 2018

Oma Säästöpankki Oyj

Haastattelu- ja lisätietopyynnöt:

Minna Sillanpää, viestintäjohtaja, puh. +358 50 66592, minna.sillanpaa@omasp.fi

JAKELU:

Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.omasp.fi

OmaSp lyhyesti

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 40 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta yli 136 000 henkilö- ja yritysasiakasta noin 290 asiantuntijan voimin. OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.

OmaSp:n keskeisenä tavoitteena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja olla lähellä ja läsnä, sekä digitaalisissa että perinteisissä kanavissa. OmaSp pyrkii ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen henkilökohtaisen palvelun ja helpon saavutettavuuden kautta. Myös toiminnan ja palvelujen kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti. OmaSp:n henkilöstö on sitoutunutta, ja sen urakehitystä pyritään tukemaan monipuolisten tehtävien ja jatkuvan kehittymisen avulla. Merkittävä osa henkilöstöstä omistaa myös OmaSp:n osakkeita.