Oma Säästöpankki Oyj:n puolivuosikatsaus 2017

Pörssitiedote
9.8.2017 12:32

Oma Säästöpankki Oyj, Pörssitiedote, 9.8.2017 klo 13.00

Oma Säästöpankki Oyj:n puolivuosikatsaus 2017: Tyytyväiset ja sitoutuneet asiakkaat mahdollistivat liiketoimintavolyymien kasvun ja merkittävän tulosparannuksen

Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi: ”Vahvistamme asemaamme valtakunnallisena pankkina”

”Tahdomme olla aina paikkakunnan paras ja ihmisläheisin pankkipalveluiden tarjoaja. Se näkyy haluna olla konkreettisesti lähellä ja läsnä asiakkaitamme. Sana hyvästä ja osaavasta palvelusta kiirii. Kun asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja sitoutuneita, asiakasmäärät ja liiketoiminta kokonaisuudessaan kasvavat vauhdilla. Edellä mainitun seurauksena teimme alkuvuonna jälleen pankin historianparhaan tuloksen ja liiketoimintavolyymit vahvistuivat kautta linjan. Taseen loppusumma nousi lähes 2,3 miljardiin euroon ja tulos ennen veroja oli 13,6 miljoonaa euroa. Suomen talouskehitys on vihdoin menossa oikeaan suuntaan. Näissä olosuhteissa oli hyvä hetki avata uusi Lahden konttori toukokuun alussa. Olemme mielenkiintoisessa tilanteessa, jossa palveluillemme on kasvavaa kysyntää eri puolilla Suomea. Menestyksen perustana on ammattitaitoinen, osaava ja motivoitunut henkilökunta.

Uusia yritysrahoituskeinoja

Allekirjoitimme kaksivuotisen takaussopimuksen Euroopan investointirahaston (EIR) kanssa tammikuussa. Tällä sopimuksella helpotamme suomalaisten pk-yritysten luoton saantia ja kannustamme investointeihin. Tekemämme sopimus kattaa 100 miljoonan euron yritysluotot, joita pankki voi myöntää määrätyin kriteerein kasvuhakuisille pk-yrityksille. Haluamme takausohjelman avulla vastata pk-yritysten investointitarpeisiin ja siten osaltamme vauhdittaa Suomen talouskasvua. Uutta rahoitusta tarjoamme sekä pk-yrityksen perustamisen alkuvaiheen investointeihin että nykyisten toimintojen tehostamiseen ja uusien hankkeiden toteuttamiseen.

Kaupankäynti Helsingin pörssissä

Kaupankäynti pankkimme 125 miljoonan euron suuruisella joukkovelkakirjalainalla alkoi ensimmäistä kertaa Helsingin pörssissä huhtikuussa. Menestyksekäs joukkovelkakirjalainaemissio oli jälleen vahva luottamuksen osoitus kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta pankkiamme kohtaan. Toimiva ja kilpailukykyinen varainhankinta on menestyvän pankkitoiminnan edellytys. Asiakkaamme hyötyvät vahvan pankkikumppanin tarjoamasta ehdoiltaan kilpailukykyisestä rahoituksesta.

Parempia palveluita

Allekirjoitimme huhtikuun lopussa sopimuksen S-Pankin pk-yritys- sekä maa- ja metsätalousliiketoiminnan siirtymisestä meille 1.12.2017 alkaen. Transaktiossa siirtyy noin 250 miljoonan euron liiketoiminta ja lähes 10 000 asiakasta. Kyseisen liiketoiminnan hankinta on jälleen merkittävä ja määrätietoinen kasvun askel pankillemme. Kasvatamme tällä kaupalla tunnettuuttamme suomalaisena ja valtakunnallisena pankkikumppanina sekä henkilö- että yritysasiakkaille. Haluamme kehittää ja kasvattaa pienten ja keskisuurten yritysten sekä maa- ja metsätalousyritysten pankkipalveluita. Oma Säästöpankin asiakasliiketoiminta vahvistuu kaupan myötä koko Suomessa.”

Olennaiset tapahtumat puolivuosikatsauspäivän jälkeen

Standard&Poor’s vahvisti 27.7.2017 Oma Säästöpankki Oyj:n pitkäaikaiselle ja lyhytaikaiselle varainhankinnalle luottoluokituksen BBB+/A-2 vakailla näkymillä.     

Vuoden 2017 näkymät 

Odotamme koko vuoden tuloksesta historian parasta ja ylittävän viime vuoden tason.

Helsingissä 9.8.2017

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ
Hallitus

Lue puolivuosikatsaus täältä

Lisätiedot: 

Oma Säästöpankki Oyj
toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi, puh. 045 6575506
viestintäjohtaja Minna Sillanpää, puh. 050 66592

Oma Säästöpankki Oyj on Suomen suurin säästöpankki. Palvelemme paikallisesti 125 000 asiakasta 37 konttorin ja noin 270 henkilön voimin. Tahtotilamme on tarjota paikkakunnan parasta palvelua. Oma Säästöpankki toimii Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan ja Satakunnan alueilla. Pankki on muodostunut näillä alueilla aiemmin toimineista vahvoista ja kannattavista pankeista. Paikalliset säästöpankkisäätiöt ja osuuskunnat omistavat pankin. www.omasp.fi